Дубові бочки для вина та коньяку
Особливою популярністю користуються дубові бочки саме у виноробстві. Дуб має дивовижну здатність активізувати біологічні процеси, унаслідок чого вино найбільш вдалим способом змінює свою структуру. Наприклад, довгі ланцюжки жирних кислот перетворюються на короткі, які набагато швидше та краще засвоюються людським організмом. Іншими словами, відбувається біологічне очищення вина.
До речі, французи (одної з лідерів у галузі виноробства) провели цікавий експеримент: у вино було додано велику кількість різноманітних шкідливих домішок, пестицидів, після чого напій був залитий у дубову бочку. Через пів року були зроблені аналізи — ні в деревині, ні у вині не знайшли навіть слідів шкідливих домішок.
Інша річ, що на вітчизняному ринку бондарей, які виробляють дубові бочки, практично не залишилося. Втім, якщо скористатися допомогою Інтернету та ввести в пошуковий рядок браузера — куплю дубові бочки для вина або коньяку, то цілком можна знайти кілька гідних уваги варіантів.